„Србија кула здравља“

У среду 8. новембра у Хотелу Југославија у Београду одржана је дебата „Србија кула здравља“ о дигитализацији здравственог система.

Дигитализација здравственог система као целине, кроз унапређење дијагностичких и медицинских процедура, као и дигитализација здравствених установа као пословних система били су тема јавне дебате „Србија кула здравља“. Након уводног обраћања, у наставку се могао чути низ презентација о могућностима унапређења здравства кроз примену дигиталних технологија.

Затим, у отвореној дебати разговарало се о постојећим дигиталним опцијама и резултатима њихових примена у систему. Иако је помињана и будућност кроз иновације које се развијају, акценат је стављен на реална, тестирана и одмах примењива решења за унапређење система као целине, укључујући фармакологију и иновативне методе лечења.

На дебати, Застава Завод за здравствену заштиту радника Крагујевац су представљали, директорка Завода др Нада Миловановић и др Вера Радосављевић, шефица одељења за социјалну медицину и информатику.